Hvor finder du inspiration?

Hvor finder du inspiration?

I november 2023 begyndte jeg på noget, jeg ikke plejer. Jeg trængte til noget luft, noget inspiration. Noget nyt efter et par måneder med meget undervisning.

Derfor tog jeg kontakt til en række mennesker, som jeg ikke møder så ofte i det daglige, men som altid inspirerer mig, når jeg er sammen med dem.

Nogle kendte jeg ret godt, andre er nyere bekendtskaber og andre igen rent faglige samarbejdspartnere. Derfor endte jeg med i november at have en hel ”Tour de femme” i kalenderen, hvor jeg besøgte soloselvstændige, venner og samarbejdspartnere. Sidenhen kom der flere besøg i kalenderen. Fra hver eneste fik jeg noget unikt med mig.

Forståelse for en situation, jeg stod i. Opbakning i at gå videre med et projekt, som jeg selv var i tvivl om, hvor jeg skulle bære hen. Nye idéer til et samarbejde og syn for sagen om, hvad der lykkes for andre. Afklaring omkring, at det af og til kan være godt at holde igen og forholde sig rent professionelt i stedet for at søge konsensus, da det ikke altid kan lykkes. Udbygning af tillidsfulde relationer både privat og fagligt. Og ikke mindst – refleksioner over livet som kvinde, mor og selvstændig.

 

Planlagt inspiration

At søge inspiration på den måde er på den ene side utrolig målrettet, fordi jeg havde tid i kalenderen og tog fat i dem med det formål at arrangere besøg. Men på den anden side er det også en måde at arbejde intuitivt med inspiration på, som er helt uden en forventning om et særligt resultat. Mødet, stemningen og dialogen vil skabe et resultat.

Til enkelte af besøgene var der en dagsorden. Til besøgene hos iværksættere fortalte jeg, da jeg inviterede mig selv, at jeg gerne ville mødes med dem, jeg ikke ser så tit, men som jeg klinger med og inspireres af. Og til venner handlede det om at blive opdaterede på hinandens liv og skabe nye minder sammen. Som da en venindes halvstore dreng med infantil autisme, tilbragte mere tid i haven og i stuen hos os andre, end han havde gjort i mange måneder, fordi jeg havde min hundehvalp med.

Mine besøg foregik både privat, på en arbejdsplads, online, i et kreativt værksted, i kontor-hub, på walk and talk og sågar i ind- og udland.

 

Omgivelser påvirker oplevelsen

Derfor ville jeg for eksempel gerne besøge hende, der både væver, underviser i bevægelse for bindevævet og arbejder med branding i hendes studio. Og som det er, når man har været ude, så ser man bagefter på det hjemlige med lidt andre øjne. Sådan var det også, når jeg oplevede skiftet fra andres steder og tilbage til mine egne.

Jeg tror, det er sundt at træne os selv i at blive inspireret. Ikke at kunne kontrollere alt i vores hverdag, men at være åbne overfor det, der måtte komme, og derefter finde ud af, om det er brugbart i vores egne liv og på hvilken måde.

 

Shout out til de inspirerende kvinder fra min Tour de Femme: