Kursusplan
17. august kl. 19.30-20.30, online | GRATIS
Kursusbeskrivelser
Mange sidder for meget alene med deres karriereplanlægning. Både dem, der er i job, og dem der er ledige. Det er synd og skam. For jobsøgning og karriereplanlægning er et arbejde med konkrete arbejdsopgaver. Og til at løse arbejdsopgaver har vi normalt sparring fra kolleger og fra chefer. Derfor bør du ikke sidde alene med det.
På kurserne her går vi konkret til værks og arbejder med øvelser samt giver og får feedback. Den største styrke i samarbejdet med andre, er nemlig dynamikken. Det at du levende og livligt giver og får fra andre mennesker, der vil dig det godt.
Kursusrækken er sammensat på opfordring fra kunder og kursister, der har efterspurgt netop disse emner. Så kom og vær med i et fællesskab omkring dit fremtidige arbejdsliv.
Mødedatoer opdateres løbende.
Det basale:
- Profilbillede
- Coverbillede
- Overskrift
- Om-tekst
- Erfaring (og pauser, ledighed, sygdom og barsel)
Lidt ekstra:
- Indtaling af dit navn
- 30 sekunders video
- Kønspronominer
- Kort link til din URL
- Flyt om på sektionerne
- Den grønne opentowork-ring
- Anbefalinger
- Kompetencer
Det tekniske:
- Kun knap 5% af brugerne er aktive med hele paletten – ergo: du kan let få synlighed, og du er ikke den eneste, der tøver
- Det du klikker på, får du mere af
- God stil er at give til netværket
- Skriv til mennesker, ikke til algoritmen
- Hvad giver mest reach?
TAF og retur til job
Hvad er det egenlig jeg kan?
Er du nyuddannet, har været i samme branche i mange år eller kun arbejdet i en branche, så kan det være rigtig svært at sætte ord på, hvad det egentlig er du kan. Det kan også være svært at se, hvordan du kan bruge din profil i en ny branche.
På kurset her går vi konkret til værks og arbejder os igennem, hvad det egentlig er du kan. Vi samler erfaringer fra tidligere jobs og oversætter dem til andre brancher. Vi samler kompetencer fra dine uddannelser og oversætter dem til arbejdsopgaver. Og vi lytter til og inspirerer hinanden.
Efter kurset har du et overblik over, hvad det er, du kan. Du er nok ikke færdig med at udforske det hele og sætte nye ord på alt, men du ved, hvordan du gør, fordi du har prøvet det på kurset. Derfor kan du gå hjem og opdatere dit CV samt bruge andre ord, end du plejer, i dit ansøgningsmateriale.
Fremtidens jobsøgning er opsøgende
Selvom det kaldes uopfordret, så går du med en uopfordret ansøgning fuldstændig samme vej som i traditionel jobsøgning, der primært består af opslåede stillinger, skriftlige ansøgninger og CV’er. Du risikerer i bedste fald mange afslag og i værste fald slet ingen svar.
Alternativet er opsøgende jobsøgning.
I opsøgende jobsøgning er det primære formål, at du kommer i kontakt med arbejdsgivere. Men ikke for at bede om et job. For at lære mere om deres faglige udfordringer i virksomheden og hvilke arbejdsopgaver, de har, og for at udvide dit netværk. Når du taler med et andet menneske om noget fagligt, I har til fælles, skal jobmulighederne nok komme.
På kurset gennemgår vi Kontaktmodellen for opsøgende jobsøgning, som du skal tilpasse din egen situation. Vi taler naturligvis også om de udfordringer og goder, som følger med at gå mere opsøgende til værks, end du plejer.
Øv dig i at skrive bedre ansøgninger sammen med andre
- Ansøgningen peger fremad
- CV peger bagud
- Opbygning
EKSTRA:
- Medbring formuleringer eller en ansøgning med de formuleringer, som du plejer at bruge
- Vi skriver sammen
- Vi giver venlig fælles feedback styret af underviseren – princippet er, at man bytter med sidemanden og har frie hænder til at ændre formuleringer og sige det samme – bedre. Forslagene kan du vælge at bruge eller ej.
- Alle ledige skal skrive 2 om ugen, så det kan betale sig at arbejde med dem
- Langt de fleste ansøgninger mangler eksempler
- Langt de fleste ansøgninger taler for meget om ”jeg” og for lidt om virksomheden
- Ansøgninger beror på ”plejer”.