Kan du bruge en robot i din jobsøgning?
🤖 En jobsøgningsrobot kan hurtigere end os selv skrive en ansøgning, hvis vi uploader vores CV og stillingsopslaget. Den kan også forbedre en allerede skreven tekst. Du kan altså skrive en ansøgning og bede robotten gøre din ansøgning endnu bedre. Eller du kan gå den anden vej rundt og bede robotten om at skrive det første udkast, som du så kan gøre endnu bedre ved at formidle personlighed, målrette den endnu mere til virksomheden og redigere de værste klichéer ud.
🤖 En jobsøgningsrobot kan bruges som en Google-søgning til research forud for jobsamtaler, til at finde nøgleord for en branche og meget mere.
🤖 En jobsøgningsrobot kan generere idéer. Du vil for eksempel kunne spørge den, hvilke brancher folk med samme baggrund som dig, har job i. Eller du kan bede den om at komme med forslag til 3 gode LinkedIn-opslag om et bestemt emne. Det kunne være om det at være ledig og søge job eller om din faglighed.
Hvad skal du bruge din ekstra tid til, nu hvor robotten klarer rugbrødsarbejdet?
Du skal selvfølgelig bruge den til dialog med arbejdsgivere, kaffemøder, kompetenceafklaring og til at blive klogere på dig selv og din retning i karrieren.
Robotter er faktisk også ret fedt for mig som karriererådgiver. Med robottens hjælp kan vi bruge mere tid på refleksion end på stavefejl. Mere tid på, hvordan du ser din fremtidige karriere end på, hvor din kontaktoplysninger står i CV’et.
ChatGPt svarer selv, at den ikke kan erstatte en personlig karriererådgiver – det er jo rart at vide🤣🤣🤣, og jeg er enig!
Jobsøgningsrobotter:
- https://ftfa.dk/jobmakker/ (tidligere https://www.20sekunder.dk/)
- https://chat.openai.com/
- https://www.danskgpt.dk/
Mange danske A-kasser er begyndt at holde kurser i, hvordan du kan bruge den kunstige intelligens i din jobsøgning. Så tjek kalenderen og meld dig til, hvis du vil spare tid.
Mange danske jobhjemmesider bruger allerede elementer af jobsøgningsrobotter til for eksempel at matche CV’er med opslåede stillinger, ligesom det foregår på JobIndex. Det ligger dog i hjemmesidens mekanisme og er ikke direkte tilgængeligt for dig udover som søgefunktion. Dette svar kom frem, da jeg spurgte ChatGPT om, hvilke jobsøgningsrobotter der fandtes på dansk.
DISLCAIMERS
1) Lad være med at fodre en robot med personlige oplysninger ℹ️
2) Vi skal stille kloge spørgsmål for at få kloge svar 🦉
3) Dette blogindlæg er IKKE skrevet af en robot 😉